tirsdag den 1. februar 2011

Gulerodsboller

2 dl. tykmælk (mælk, kærnemælk)
2 dl. koldt vand
2 dl. kogende vand
15 g. gær (50 g.)
2 spsk. sukker/honning
2 tsk. salt
3 mellemstore revne gulerødder
1 dl. solsikkeolie
2 dl. havreklid  (eller solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø osv.)
2 dl. havregryn
ca. 800 g. mel
evt. et æg

Dejen røres sammen om aftenen og sættes på bageplader med ske, hæver i køleskabet natten over. Bages næste morgen i ca. 20 min ved 225 grader.

Bollerne kan røres med 50 g. gær og bages efter hævning - det bliver de ikke ringere af.

Og "uhm" de er lækre til morgen kaffen, frokosten, eftermiddagskaffe, tilbehør til aftensmaden eller lige til aftenkaffen.

Ingen kommentarer: