tirsdag den 15. februar 2011

Lisbets store frugttærte.... den er virkelig lækker.

Stor frugttærte (14 personer)

Dej af:
250 g smør
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk eller kaffefløde
150 g mel
3 strøgne tsk. bagepulver
Marengsdej af:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vanillesukker
100 g hakkede nøddekerner

Fyld, creme:
4 dl piskefløde
4 dl creme fraiche (18 %)

Frugt:
Dagens friske frugt, evt. suppleret med dåse-ferskner, ananas eller abrikoser

Smør og sukker røres skummende, og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulver og røres med en ske skiftevis med mælken i dejen. Hældes i en velsmurt form på ca. 30 x 40 cm.

Æggehviderne piskes meget stive, og heri røres lidt efter lidt sukkeret lidt forsigtigt, denne marengsdej smøres ud over den ubagte kage, og herover drysses de hakkede nøddekerner.

Bages på nederste rille ved 200 grader i 30 min. Kagen tages ud af formen, når den er lidt afsvalet. Når kagen er helt kold lægges cremen på. Flødeskum røres med creme fraiche, og når det er fordelt over hele kagen anbringes frugterne heri.

Ingen kommentarer: