tirsdag den 22. september 2009

Færøsk æblekage.

Denne æblekage er virkelig lækker, Jane serverede en i går aftes, da jeg var til bestyrelses møde i aftenskolen. Så derfor måtte jeg bare finde opskriften nettet og lægge den ud på bloggen, sådan at den er lige ved hånden når der skal bages sødt. :-))

Færøsk æblekage

Ingredienser
Bunde:
4 æggehvider
175 gr. sukker
175 gr. hakkede mandler
1 spsk. kartoffelmel
Æblefyld:
1/4 piskefløde
2½ dl. creme fraicheca.
4 æbler
karamel creme:
4-5 spsk. lys sirup
80-100 gr. flormelis
1½ spsk. vanillesukker
1/4 l piskefløde

Fremgangsmåde :
Æggehvider og sukker piskes stive, mandler og kartoffelmel vendes i..
Der laves 2 bunde,som kan laves aflange eller runde, som bages på bagepapir midt i ovnen, ved 160* i 30-40 min.
Før kages lægges sammen, skal bunderne lige afkøle.Fyldet: Fløden piskes stiv, æbler skæres i tern .Flødeskummet, creme fraiche og æbler vendes sammen.
Karamel creme: Det hele blandes i en gryde og koger 20-40 min. til cremen bliver stiv..
Kagen lægges sammen, først bund derefter æblefyld, næst en bund og tilsidst hældes karamelcremen over kagen i et fint lag... *
Den til overs blivne karamelcreme kan også bruges til is..

1 kommentar:

Berit sagde ...

Den lyder lækker, så den må prøves på et tidspunkt.