mandag den 31. oktober 2011

Endelig endelig..


Nu er jeg endelig nået så langt, mangler kun at lave ophængs stropper, så den kan hænge på væggen.
Oprindelig skulle der have været syet ringe på, så kalenderpakkerne kan bindes fast under hver dato, men dem tror jeg jeg dropper til fordel for en gavesæk i hessian eller en strømpe. 24 pakker er tunge og tror de vil forvirre CE på snart 2 år.
Jeg har brugt lidt forskellige sy teknikker til kalenderen, bl. er hele midterpartiet applikeret på med tungesting syet i hånden.(stort arbejde). ChristianEmils initialer og hans fødselsår er håndbroderet med kontursting under den øverste nisse, og jeg har syet et flag ved den 22 pga. det er hans fødselsdag. Alle tallene er broderet i hånden med kuntorsting, mens alle hjerterne er syet på med maskin tungesting... fordi, nu er jeg blevet dus med min symaskine. Quiltningen er syet med frihånds maskinsyning í amøbe mønster på baggrundsstoffet.  Lukke kanten er syet på med maskine, men med usynlige sting på bagsiden.
Kalenderen skal hænge hjemme hos min datter, og jeg må da nok sige at jeg også meget gerne vil have en selv.. så måske vil jeg sy en igen til næste år, men det mestevil da blive syet på maskine.

fredag den 21. oktober 2011

Toppen af julekalenderen... nu er der ikke langt igen.

Uha... hvor jeg dog glæder mig til ChristianEmils julekalender er færdig. Syntes bare den er blevet så sød, og jeg glæder mig vildt til at se den hænge hjemme i min datters stue. Toppen her er færdig og nu skal den bare limes sammen med pladevat og bagbeklædning. quiltes og til slut syes lukkekant på.
Nærmere beskrivelse af broderi og sy teknikker kommer når den er helt færdig.

tirsdag den 18. oktober 2011

Det bliver da bedre og bedre...


Nu begynder mit slag da at se ud af noget
Jeg har klippet de flossede kanterne af, og øget min halsudskæring i nakken, fordi den var lidt for nedringet "syntes jeg". Men nu er der for meget dekoration på ryggen, så hvad mon jeg lige gør ved det!. Slaget har været en gang mere i tørre tumbleren i dag, så det tør jeg ikke mere, pga. nu kan det ikke tåle at krybe mere.  Jeg må vist væbne mig med tålmodighed indtil det er tørt igen, inden jeg gøre mere ved det.

mandag den 17. oktober 2011

Mit første våd filtede slag :o)


I går lavede jeg dette fine slag i vådfiltning.
 Det var godt nok et stort arbejde, men det hjalp at Gulla også filtede et tilsvarende slag i sort sammen med mig. På den måde kunne vi hjælpe hinanden, fordi vi begge er nybegynder i så store projekter,
  og til dette slag havde vi kun en meget kort anvisning af hvordan det skulle laves.
Men vi gik i gang og knoklede løs med at filte og finde ud af hvordan vi greb projektet an. Vi
 blev da også meget klogere efterhånde  som vi fik arbejdet os frem, og fandt ud af at vi skal gøre det lidt nemmere for os selv næste gang.
Hvornår næste gang bliver et lidt uvist endnu... smiler er mættet lige nu.
Mit slag på billederne er faktisk lige taget ud af tørre tumbleren, og jeg har forsøgt at forme det lidt i facon, når det er tørt vil jeg nålefilte lidt mere dekoration på og rette lidt på det hist og pist.
Ved endnu ikke om jeg selv vil bruge det, eller sætte det til salg i den blå trold...

torsdag den 6. oktober 2011

Efterårsløber med egern...

Så blev denne løber med egern også færdig....
sidste løber ud af en serie på 3 efterårsløberer.
I lang tid har jeg ikke syet frit fremført maskinbroderi, og da slet ikke på min nye symaskine. Men jeg skal da sandelig love for den er god til det, efter jeg har leget "lidt" med nål og tråd på egernets hale mm.
Tror vist hellere jeg må genoptage maskinbroderiet igen, for det er altså bare hyggeligt...



tirsdag den 4. oktober 2011

Utroligt... sikke en farveforskel.

Jeg har her på det sidste været igang med at sy to efterårsløbere, de er syet til gårdbutikken
Det er vist mest for sjov jeg syr lidt til butikken indimellem, fordi skal mine arbejdstimer regnes ud, så er jeg da for længst gået fra hus og hjem... så derfor er det kun på hobby plan.
Det kunne være skønt hvis jeg kunne leve af at lave håndarbejde, men desværre kan min ryg og skuldre ikke holde til ret meget syen af gangen, så det bliver kun ved drømmende... :(( øv. 
 Dette øverste billede er taget med min smart phone, farverne er slet ikke rigtige.
Men de to billeder her af græskarene er taget med vores spejlreflekskamera, en helt anden kvalitet.  Og det kan nu godt betale sig at investerer i et sådan, det var først sidste år da vi blev bedsteforældre vi købte det, og det burde vi have haft gjort meget tidligere... men man lærer jo af sin erfaring.
Mønstret er et Anna Ka, jeg er lidt vild med hendes mønstre, pga. de er anderledes og smukt designet. Alle stofferne er selvfølgelig fra "Hannes" i Vejerslev, jeg er jo så heldig at jeg lige kan smutte over til Hanne på 10 min, så det er ren luksus :o)