torsdag den 26. maj 2011

Er den ikke bare smuk... "min nye fasan".



Jeg har i dag fået min fine nye fasan hjem fra konservatoren... og der skal lige siges at "jeg er meget glad" for den, fordi jeg har ønsket mig sådan en i mange år. Har godt nok en i forvejen, men den er temmelig falmet og gammel.. 
Oprindelig stammer min nye fasan fra eejendommen i Voel hvor den Blå trold hører til.. den blev fundet selvdød her i foråret. Den har en meget fin og farverig i fjerpelsen.
Jeg har på et tidspunkt fortalt Gulla at mit højeste ønske var en fin udstoppet fasan..  og en dag fandt Kaj tilfældigt denne fasan, som han forærede mig. Den har fået hæderspladsen her i stuen på skænken, og der skal den gerne stå mange år frem over.
Den er meget pænere i virkligheden...... end dette billede kan vise.

onsdag den 25. maj 2011

Billeder af sommer servietter.

Jeg har for længe siden fået en bestilling på at lave to billeder af servietter til Ingas låne sommerhus.
Billederne har jeg malet med dekupage lim, efter de er limet på bomuldsstof med vliesofix. Efterfølgende har jeg  broderet på dem med lidt forskellige sting, for at give lidt dybde og liv i billederne. Nu skal jeg lige ud og have købt rammer så de kan blive monteret.
Glæder mig til at kunne afleverer dem til Inga meget snart.

mandag den 23. maj 2011

Så blev det til en familie på 3

Efter en ordentlig omgang udluftning af varme fra værkstedet, blev det alligevel tålelig at arbejde i rummet. Så det kom der endnu et ansigt ud af, og vupti så blev det sandelig også en familie på 3.
Jeg var ellers lige ved at opgive at lave filt ansigterne i går, fordi det er ikke helt så nemt som jeg troede det ville være. Ja det er faktisk noget lettere at lave dem med nylon strømper, som jeg gør når jeg laver nisser og trolde.. men jeg vil jo gerne prøve noget nyt, derfor disse filt ansigter. Det har da også været en del nemmer at filte ansigtet th., for nu kender jeg ligesom arbejdsgangen lidt bedre... men der er lang vej endnu.

søndag den 22. maj 2011

Hvor er det svært med de øjne.

Nu har jeg lavet 2 filt ansigter, og jeg er stadig ikke tilfreds med øjne og mund. Men hvor er det dog svært, for de er jo de dele på ansigtet der er med til at give det rigtige udtryk. Så der er ikke andet end at øve.. og som man siger øvelse gør mester, håber jeg !. Har lige læst mig frem til en anden teknik, den skal prøves i morgen. Jeg kan desværre ikke holde ud at være i mit værksted her i aften, der er kun 29 grader selvom vinduerne står åbne...lige i overkanten!. Gulvvarmen er så pokkers svært at regulerer, fordi nu er termostaten flyttet ud i et andet rum og det kræver ny indstilling... forleden var her kun 18 grader, det var lige i underkanten.. der må meget gerne være ca. 22 grader i rummet, det er fint til mig :).

lørdag den 21. maj 2011

6 del af månedstæppet

Så langt så smukt...  
Nu kan jeg kun glæde mig til Hanne sender den næste pakke omkring den 1 juni.

torsdag den 12. maj 2011

Skæve huse

Jeg har siden sidste efterår været igang med et stort projekt med blokke af skæve huse, det skal meget gerne ende ud i et rigtig flot vægtæppe der består af soduko huse, hvor hvert felt består af 9 forskellige skæve huse.
Projektet er et mdr. fra Quilt my design i Vejle, men pga. så mange ting, bla. det berømte mdr. tæppe fra Hannes og projekt barnebarn osv.osv... blev dette projekt sat lidt i bero... smiler.
Jeg vidste fra start at dette projekt ville blive meget tidskrævende, og bestemte mig for at det bare skulle være et rigtig hygge projekt, der meget gerne måtte tage et par år eller 3, så jeg også kan lave en masse andre spændende ting indimellem. Stofferne og farverne er fint afstemte, og lige mine farver.. så ja er dejligt projekt.
I går blev det fundet frem fordi Linette fra Quilt my design gæstede Freja Quilterne, og der skulle mine huse selvfølgelig med og arbejdes på. Jeg nød meget at få syet lidt på husene igen...
På nuværende tidspunkt har jeg næsten 3 huse færdige i første del, så ja der er rigtig meget arbejde endnu...

Dette billede har jeg lånt fra http://www.quiltmydesign.dk/
 hj. side, da jeg desværre selv glemte at tage et billede af det færdige tæppe. jeg kan se at på billedet mangler der en fin bort af træer og huse omkring hele tæppet,
den er bla. også med i pakken. 

søndag den 8. maj 2011

Nylonernes filtedag.

Min første filtede taske... i hul form. Hanken er ikke lavet endnu, ved endnu ikke om den skal filtes.

Mit første filtede ansigt.. og det bliver bestemt ikke det sidste, for der er meget at lære endnu, og det er bare så utroligt spændende at modulerer med ulden.

I går lørdag var vi 8 friske nyloner samlet for at filte, og ja der blev filtet og filtet... vi havde inviteret Ragnhild Hansen fra Fyn til at komme og give os et indblik i filtens mangfoldige muligheder. Ragnhild havde sin datter Trine med, hun er ny udannet underviser og vil gerne have noget undervisning erfaring, så det var ren luksus og en alletiders dag. Der blev filtet sjaler i lange baner, en vest, 2 tasker, et ansigt og påbegyndt en kat. Vi havde faktisk så travlt og var helt fordybet i hver vores arbejde, at vi næsten glemte at snakke, hvilket er ret usædvanligt for nyloner som os. En stor tak til Ragnhild og Trine for jeres store tålmodig,  samt alt det i  fik lært os på den korte tid. Og tak for en rigtig dejlig dag til alle jer andre dejlige nyloner.
Gulla arbejder med sin frække kat.
Vibeke er ved at forberede sit sjal, efter hun er færdig med sin vest.

Lene arbejde på et sjal
Mona arbejder også på et sjal
Lone og Ragnhild arbejder med Lones sjal.
Lisbet og Line planlægger Lisbets sjal
Desværre er Birgit og Gitte ikke kommet med på billederne, vi kunne vist ikke hænge ved... smiler.
Dagen startede med rundstykker som Birgit så flot gav, selvom det var lidt under protest fra vores side. Vibeke havde også sin berømte solbærsnaps med, den er ved at være fast på programmet når vi mødes, den smager dejligt af solbær og ikke af snaps. 
Stor tak til jer begge for den fine forplejning.