torsdag den 28. maj 2009

2 år gamle og et par rigtige charmetrolde.

Ja... håndarbejde når jeg ikke rigtig noget af for tiden, pga. af alle vores heste, stor have mm. Derfor bliver det kun til billeder af disse dejlige dyr, her i den kommende tid.
Det er skønt at bo på landet, men desværre må man også prioterer sin tid anderledes, pga. de mange arbejdsopgaver udenfor, det går ud over mit håndarbejde
Men pyt så glæder jeg mig til efteråret, hvor jeg igen skal sy og hygge mig med mit patchwork, hækling og ikke mindst sy nisser.

1 uge gammel og rigtig fræk.


tirsdag den 26. maj 2009

Et lille fint brunblack hingsteføl



På billederne er han ikke mere end 2-4 timer gl. så han er en vaks lille fyr.
Han er blevet født ca. kl. 4 eller 5 i nat. Peter kom over i stalden kl. 5.30 og der stod han op og digede ved sin mor.
Han er bare så fin med de flotteste mørke perle øjne som sin mor, han er meget lys med brun man, hale og ål. under bringen er han næsten hvid så måske bliver han broget, det er ikke til at se endnu.
Men dejlig er han og nu kan jeg ikke holde til at få flere føl foreløbig, det er for hårdt når det er avl af ens egen avl, ja så er det jo næsten ens børn.... puh ha... hønemor.



søndag den 24. maj 2009

Endnu et kommende føl.

Flugsail foler meget snart et føl efter denne smukke hingst. Det kan da kun blive
et rødbroget hoppeføl... håber vi !.

Vi venter og venter på vi skal få et føl mere på en rigtig fin rødbroget islændeder hoppe, som vi også selv har avlet for 4 år siden. Hun har et sind der bare siger spar to, rolig og bare så kærlig og god, ja hun er næsten som en hund.... bare lidt stor hund. Jeg håber på at når hun er redet godt til, at det bliver min kommende ridehest, fordi hun er så stabil og sød.

onsdag den 20. maj 2009

Dejligt musegråt hingsteføl født 19 maj kl. 20.15

Hvad skal vi nu kalde ham ?

Er han ikke bare dejlig ?

så fin og velskabt, vi kan kun være glade.



Efter en god nattesøvn er han nu frisk til at udforske den nye verden uden for livmoderen






Det er ikke nemt at at gå på de lange ben når man kun er ca. 1 time gammel







Her har Ála lige folet sit andet føl,


føllet kom til verden tirsdag den 19 maj 2009 kl. ca. 20.15

søndag den 17. maj 2009

Nylonerne på sommerudflugt


Formidagskaffen nydes i det fri på en rasteplads nær Aggersund... hyggeligt og meget koldt, Ingrids Birkes og kringle smagte bare så dejligt - lækkert... uhm. Vi er faktisk ret gode til at grine og tænke på alt lige fra dejlige lune tæpper, dug, lækkert brød til kaffen osv. osv.
Desværre havde vi ikke taget højde for den årlige bukke jagt altid starter den 16 maj, det betød frafald pga. deltagelse i jagter mm.
Nå men det blev til at 10 ud af 16 medlemmer skulle af sted, det er da ret flot.
Susanne som vi skulle skulle besøge i Løgstør blev desværre ramt af et maveonde dagen før, så det var lidt synd både for hende og os, da vores eftermiddagkaffe skulle have været nydt i hendes hjem.... men vi kan jo desværre ikke altid bestemme over sygdom,det måtte Agnethe desværre også mærke, da hun måtte opgive at tage med pga. dårligt helbred.

Kl. 8 lørdag morgen mødtes vi alle "8" i Funder, klar til at køre til Fjerritslev for at besøge købmandsgården (stenkrukker og Patchwork forretning).
En meget spændende butik med alt indenfor patchworkstoffer. garn samt div.
Men krukkerne var så sandelig også et besøg værd, jeg så en midgårdsorm.... som jeg kalder den i keramik, den var bare så flot og jeg har faktisk tænkt på den siden, så hvorfor hulen købte jeg den ikke... ja... jeg tog ikke engang et billede af den øv øv. Jeg bliver vist nødt til at køre en tur til Fjerritslev og købe den engang her i sommer, "hvis jeg altså kan få overtalt Peter til at køre med mig derop.
I Købmandsgården blev vi budt på kaffe, jeg havde bagt kage så den spiste vi kl. 12.30, det skader vel ikke at bytte lidt om på eftermidagskaffe og frokost... he he. Vi havde det rigtig godt efter de mange nye indtryk i butikken.
Desværre byder en lørdag eftermiddag i maj måned ikke på så mange åbne steder man kan besøge, men efter lidt forespørgsel rundt omkring, fandt vi frem til et keramisk værsted
www.gallerialstrup.dk i Alstrup. Spændende lille værksted og galleri med løbende udstillinger af forskellige kunstner, bla. hønserier af http://www.annigamborg.dk/
En rigtig dejlig udflugt der sluttede ca. ved 17 tiden. Vi glæder os allerede til den næste udflugt der måske bliver en tur i opera huset i Kbh, samt en rundtur i kostume/teater afd?.




tirsdag den 5. maj 2009

Smuk hoppe sælges - foler ca. omkring 15 maj

Ala`s første føl fra maj 2008 - han er bare en super flot unghingst med en kanon gang.
Kan også købes hvis det rigtig bud melder sig, og kun fordi vi får en hel bror/hoppe til ham om kort tid.

Billedet er taget den 4maj 09

Ála har vi selv avlet i 2002, hun har en rigtig flot grålig jordfarve, med vildtstriber op af benene. Hun har et dejligt sind og gode øjne. Blev lettere tilredet i 2006. Hun har en meget flot stor gang og rummelig trav.... som hun avler viderere til sine føl.
Hun er igen ifolet med Hraunar fra Horskilde og det bliver meget spændende at se om de to kan avlet et lige så godt føl som Lysingur som er gul/brun blak, men også hvilken farve det kommende føl vil få. Stamtavlen er meget fin på begge sider...så det kan kun blive et prima føl.


Fra 9 juni 2002
Mor: Pytla fra Friheden
Morfar: Vigri fra Ragnheidarstód
Mff.Otur 1050fra Saudarkróki 1 pr.

Far: Áll fra Húsatóftum Farfar: Ófeigur fra Flugumýri
Fff. Kolskeggur fra Flugumýri 1 pr.

Er kun sat til salg pga. hun skal i træning når hun har folet og føllet er gammel nok. Hun er for god til bare at gå rundt og ikke blive brugt til ridning. Vi er desværre ikke dygtige nok til tilridning af heste.

mandag den 4. maj 2009

3 tykke formærmede hopper og 4 glade ung hingste.




Her ses de 3 fornærmede hopper i fol, de er nu kommet om på deres fold, hvor de skal fole deres snart kommende føl. Men ak og ve der er ingen græs, fordi det har unghingstene spist.... da de gik på folden. Og det er jo et meget dårligt bytte når hopperne har haft et eldorado af frisk græs lige foran mulen. Nu er de kommet en lille smugle på kur med lækkert korn, hø, mm. samt en dejlig hvidløgsblanding inden de skal fole.
De 4 hingste hygger sig og tonser rundt på den store mark.... et rigtig godt hingsteliv.



lørdag den 2. maj 2009

En dejlig dag med forårsudstilling er slut.

Nu er forårudstillingen slut efter en lang og hyggelig dag, med masser af besøgende i teltet med
fine elev arbejder samt arbejdende stande. Desværre havde jeg glemt mit kamera, så derfor kan jeg ikke vise billeder fra udstillingen øv øv.

fredag den 1. maj 2009

Udstilling i Gjern aftenskole lørdag den 2 maj

Husk!
At besøge den årlige forårsudstilling i Gjern aftenskole, der udstilles en hel masse fine elev arbejder fra kurserne i blomsterbinding, stenhugning, broderi, strømpenisser (mine kursisters arbejder), møbelpolstring, kort med tørrede blomster, edb osv. osv.

På samme adresse holdes der kræmmer marked, Lions klub sælger is, pølser, drikkevarer mm.
traktortræk, rideopvisning, mulighed for hestevognskørsel.